Deze is lastig: Terry Kath

Mogge! 

Het moet nu niet te dol worden met mijn aanwezigheid! 

Van dolle pret, naar serieuser, naar de top..

Ik ga het even hebben over Terry Kath. Een heel kort leven, slechts 31 jaar is hiij geworden en zijn dood blijft uiterst bizar. Een spelletje Roulette, van een land dat ik liever niet noem. Hoe wild hij gitaar kon spelen, zo intiem kon hij ook de basgitaar hanteren. Uiteindelijk zou de eigenlijke bassist Peter Cetera een groot deel van de vocalen voor zijn rekening samen in die korte tijd dat ze samen werkten. De geschiedenis van de band Chicago is dermate lang en groot, dat mogen de muziekliefhebbers onder jullie zelf uitzoeken, al denk ik dat de meesten dat wel weten.  

Ik hou het erbij dat monumenteel Robert Lamm, Lee Loughnane en James Pankow van het originele Chicago nog steeds lid zijn, hetzij optreden. De rest zijn meer zakelijk aanwezig. 

Ik vind dat Terry Kath absoluut meer eer verdiend heeft dan dat hem in zijn zeer korte leven ten deel is gevallen. Met name de vele wisselingen in de band na de dood van Terry hebben het echte grote succes uiteindelijk in de weg gestaan. 

Het niveau in ons land is tegenwoordig enigszins matig, laat staan dat wat wat er komend jaar naar het Songfestival gaat. Je denkt ieder jaar dat de muzieksmaak van de Nederlander niet erger kan, maar je wordt iedere keer weer negatief verrast... 

Kijk bijvoorbeeld eens wie er in het achtergrondkoor staan van de 2e song die ik plaats... ook niet de eerste de beste...

Ik wil nu niet echt heel moeilijk doen door te zeggen dat het niveau in ons land qua muziek enigszins bedenkelijk is...