FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 maart 2024

Parkeervergunning geldt niet met terugwerkende kracht, boetes terecht

Een automobilist die op 23 juli zijn parkeervergunning betaalde, had eerder die maand wel gewoon per uur moeten betalen voor het parkeren. Dat heeft de rechter deze week geoordeeld nadat de automobilist in beroep ging. 

De automobilist werd op  19 juli 2023 om 23:15 uur en op 21 juli 2023 om 09:17 uur op de bon geslingerd, maar hij was het daar niet mee eens. Volgens hem was hij op 1 juli al in het bezit van een parkeervergunning. Hij betaalde op 23 juli namelijk voor de maanden juli tot en met oktober 2023 en het was volgens hem vast beleid dat vergunninghouders altijd voor een hele maand betalen.

De rechter stelt dat er als het om parkeren in Amsterdam gaat er een a-belasting en b-belasting is. De a-belasting is simpel gezegd het betalen per uur en de b-belasting het betalen voor een vergunning om te parkeren, simpelweg de parkeervergunning. Eerder oordeelde de Hoge Raad dat als een parkeerder parkeert met een vergunning waarvoor de b-belasting is voldaan, de a-belasting niet nodig is.

"De rechtbank interpreteert het standpunt van eiser zo dat hij betoogt dat hij met terugwerkende kracht de b-belasting heeft betaald en daarom geen a-belasting was verschuldigd", schrijft de rechtbank in het vonnis. "De rechtbank volgt eiser niet in dit standpunt. De parkeervergunning gaat immers pas in nadat aan de voorwaarden, waaronder de betaling, is voldaan. Dit betekent dat de parkeervergunning van eiser pas geldig was op 24 juli 2023."

Het beroep slaagt daarom niet en de automobilist moet de boetes alsnog betalen.

Skiërs Odermatt en Gut-Behrami winnen super-G-bokaal, Ledecka wint slotwedstrijd

In het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm worden dit weekeinde de allerlaatste World Cup-wedstrijden van het seizoen gehouden voor de alpineskiërs. Na de technische onderdelen van vorig weekeinde staan nu de snelle onderdelen op het programma, te beginnen met de super-G's.

Vrouwen
Voorafgaand aan de wedstrijd waren er nog drie dames met kans op de eindwinst in het super-G-klassement: de Zwitserse leidster Lara Gut-Behrami stond er veruit het beste voor, maar Cornelia Hütter uit Oostenrijk en de Italiaanse Federica Brignone hadden ook nog een kans op de kristallen bokaal.

Gut-Behrami was de eerste van de drie die naar beneden mocht, kort nadat de Tsjechische Ester Ledecka de snelste tijd had genoteerd. De Zwitserse gaf 0,52 seconden toe en pakte de op dat moment derde tijd, maar Hütter dook er onderdoor met 0,43 seconden achterstand op Ledecka.

Het leek er wel op dat Gut-Behrami's tijd genoeg zou zijn voor de eindzege in het klassement, en ook het feit dat Brignone op 0,28 seconden van Ledecka de tweede plek pakte veranderde daar niks aan. Ledecka boekte zo haar vierde World Cup-zege, Brignone en de Noorse Kajsa Vickhoff Lie (+0,30) completeerden het podium, maar Gut-Behrami mocht de kristallen bokaal ophalen.

Mannen
Marco Odermatt uit Zwitserland en de Oostenrijker Vincent Kriechmayr streden om de eindzege, hoewel er wel rare dingen moesten gebeuren wilde Kriechmayr die nog pakken. Die gebeurden er niet echt: Odermatt viel met een vijfde plek op 0,64 seconden een beetje tegen, maar Kriechmayr werd op 0,76 seconden zesde, gedeeld met de Italiaan Dominik Paris, en dus was de eindzege binnen voor Odermatt.

Ondertussen konden Odermatt's landgenoten aan het feest: Stefan Rogentin was de snelste en pakte de overwinning, drie honderdsten van een seconde voor Loïc Meillard. Op 0,15 seconden ging plek drie verrassend naar Arnaud Boisset, het allereerste World Cup-podium voor de Zwitser.

Perez ontvangt gridstrag na hinderen Hulkenberg in kwalificatie

Sergio Perez, teamgenoot van Max Verstappen, heeft na de kwalificatie in Australië een gridstraf ontvangen van drie plaatsen. 'Checo' zal tijdens de start van de race in Australië vanaf plek zes moeten aanvangen in plaats van de derde positie.

Hij ontving de straf vanwege het hinderen van de Haas-coureur Nico Hulkenberg in het eerste gedeelte van de kwalificatie. De Duitser had last van de Mexicaan en moest hem ontwijken terwijl hij bezig was met zijn snelle ronde.

Max zal dan in zijn spiegels de twee Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc in zijn ééntje moeten temmen. De Grand Prix van Australië start zondag om 05:00 uur Nederlandse tijd. Op het Albert Park Circuit worden 58 rondes afgelegd.

Hieronder de nieuwe startopstelling:

         
1 Max Verstappen      
  Red Bull Racing   Carlos Sainz 2
      Ferrari  
3 Lando Norris      
  McLaren   Charles Leclerc  4
       Ferrari  
5 Oscar Piastri      
  McLaren   Sergio Perez (*)  6
       Red Bull Racing  
7 George Russell      
  Mercedes   Yuki Tsunoda 8
       RB Honda  
9 Lance Stroll      
  Aston Martin   Fernando Alonso  10
       Aston Martin  
11 Lewis Hamilton      
  Mercedes   Alexander Albon  12
       Williams  
13 Valtteri Bottas      
  Kick Sauber   Kevin Magnussen  14
       Haas  
15 Esteban Ocon      
  Alpine   Nico Hulkenberg  16
       Haas  
17 Pierre Gasly      
  Alpine   Daniel Ricciardo 18
      RB Honda  
19 Guanyu Zhou (**)      
  Kick Sauber     20

(*) - 3 plaatsen gridstraf / (**) - Pitlane start

MotoE-seizoen begint met overwinningen Spinelli en Casadei in fraaie races Algarve

Op het circuit van Portimão, in de Algarve, is zaterdag het seizoen in de MotoE weer begonnen, het zo nu en dan met de MotoGP meereizende kampioenschap voor elektrische motoren. Zaterdag werden de twee races van dit weekeinde verreden, met - vanwege de batterijen - nog altijd vrij korte races, die echter wel van start tot finish vol gevechten zitten.

Race één
Op poleposition stond Eric Granado, naast Nicholas Spinelli en Mattia Casadei. Rij twee werd gevormd door Hector Garzo, Alessandro Zaccone en Oscar Gutierrez, voor Jordi Torres, Lukas Tulovic en Kevin Zannoni. De beste start was voor Garzo, die naar voren schoot en de leiding pakte, voor Casadei en Granado.

Granado nam de leiding in rap tempo terug, maar ging gelijk daarna onderuit. Casadei pakte plek één zo over, met Garzo achter zich aan, maar het was Spinelli die met een fraaie move langs beiden ging. Achter hen ging het fout in de strijd om plek vier: Zaccone ramde bovenop Torres, beiden gingen onderuit.

Spinelli, Garzo en Casadei streden in de slotronde volle bak om de overwinning, maar Spinelli sloeg de aanvallen af en opende het jaar met een overwinning, voor Garzo en Casadei.

Race twee
Dezelfde startopstelling stond klaar voor race twee en dit keer was het Spinelli die met een topstart de leiding pakte, voor Garzo, Granado en Casadei. Voor Spinelli ging het echter al snel fout: hij kreeg een dubbele long lap-penalty, omdat hij op de grid nét over de lijn stond, maar nog voor hij daar aan toe kwam gleed hij het grind in.

Casadei werkte zich in de chaos naar de leiding, Garzo en Granado probeerden te volgen, met Torres en Zaccone achter hen aan. Gutierrez kwam zich ook melden en gooide zich volop in de strijd, waarbij hij plek twee pakte in het kielzog van Garzo.

Bij het ingaan van de slotronde slipstreamde Casadei zich naar de koppositie en die wist hij vast te houden voor een mooie zege. Garzo pakte de tweede plek, rookie Gutierrez greep zijn eerste podiumplek.

Eindelijk weer MotoGP-zege Viñales in sprintrace na fout Bagnaia, Veijer op P6 in Moto3

Op het circuit van Portimão in de Algarve is zaterdag in de MotoGP de sprintrace verreden in het kader van de Grand Prix van Portugal. Vooral de openingsfase was weer heerlijk, maar ook aan het einde werd in elk geval achter de eerste plek nog geknokt.

Enea Bastianini had de poleposition te pakken, met Maverick Viñales en Jorge Martin naast zich op de eerste rij. Francesco Bagnaia, Jack Miller en Marco Bezzecchi namen plaats op rij twee, voor Pedro Acosta, Marc Marquez, Fabio Quartararo, Brad Binder, Alex Rins en Alex Marquez - ook rij vijf was nog gevaarlijk met Aleix Espargaro, Fabio Di Giannantonio en thuisfavoriet Miguel Oliveira.

Miller kende een topstart en nam de leiding, gevolgd door Bagnaia, Viñales, Marc Marquez, Bastianini en Martin - Bezzecchi leverde juist fors in en zakte de top-10 uit. Bagnaia kwam al snel op gang en nam Miller te grazen, die op zijn beurt wat terug begon te zakken tot achter Marquez en Viñales.

In ronde vier was het klaar voor Binder, die vanaf de zevende plek het grind in stuiterde, en ook Di Giannantonio ging onderuit. Nadat de schermutselingen wat waren gedoofd had Bagnaia de touwtjes stevig in handen, terwijl Viñales probeerde om Martin van het lijf te houden. Vier ronden voor het einde maakte Bagnaia echter een fout: in bocht één ging hij volledig wijd, waardoor Viñales, Martin en Marquez binnendoor kwamen.

Uitgerekend de zieke Viñales reed zich op fraaie wijze los van de andere twee en ging op weg naar een bijzonder mooie overwinning. Marc Marquez won het duel om de tweede plek, net voor Martin - Bagnaia moest genoegen nemen met de vierde plek, nog net voor Miller.

Zondag begint de racedag met de Moto3-race om 12.00 uur. José Antonio Rueda start daar op poleposition, naast Joel Kelso en David Alonso en voor Daniel Holgado, Riccardo Rossi en Staphorster Collin Veijer.

Om 13.15 uur is de Moto2 aan de beurt, daar staat Manuel Gonzalez voor het eerst op pole, met Fermin Aldeguer en Aron Canet ook op rij één. Op de tweede rij staan Alonso Lopez, Joe Roberts en Albert Arenas, terwijl Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh het vanaf de achttiende en negentiende plek moeten doen. De MotoGP start tot slot om 15.00 uur.

Klimaatdemonstratie Eindhoven Airport: veel aanhoudingen

Onder de vlag van Extinction Rebellion protesteerde vandaag een groep activisten op het Eindhovense vliegveld. De politie hield 106 demonstranten aan, waaronder 31 die probeerden door een hek een start- en landingsbaan op te gaan.

Zich in verschillende groepjes verdelen en zo op meerdere plekken proberen te demonstreren en door het hek te geraken bleek de tactiek die de demonstranten hanteerden vandaag. Agenten te paard konden echter al vlot activisten omsingelen. Ook in de vertrekhal werden mensen aangehouden die weigerden gehoor te geven aan een oproep om te vertrekken.

Ondermeer met brancards werden mensen afgevoerd die weigerden te lopen. Ook werd cola ingezet om een vastgelijmde protestant los te weken. Van de aangehouden personen zijn 75 weer heen gezonden, de overige 31 zitten nog vast. Het OM maakt een dossier tegen hen op. Inzet van Extinction Rebellion is om het aan vluchten van dit vliegveld te halveren en een complete stop van privé vluchten.

Pogacar soleert naar derde ritzege in Ronde van Catalonië

Tadej Pogacar heeft zijn overmacht in de Ronde van Catalonië nog maar eens onderstreept door zijn derde ritzege te pakken. In de koninginnenrit reed de Sloveen op 25 kilometer van de finish weg en won met een kleine minuut voorsprong op Egan Bernal en Mikel Landa. Pogacar heeft in het algemeen klassement nu 3.31 voorsprong op Landa.

De voorlaatste rit in de Ronde van Catalonië was de koninginnenrit met maar liefst vijf beklimmingen. Halverwege de etappe moesten de renners de Coll de Pradell over, een klim van de buitencategorie en daar nam Visma | Lease a Bike het heft in handen. Op de beklimming van bijna vijftien kilometer, waarvan de laatste vijf kilometer extreem zwaar zijn, had Steven Kruijswijk zich op kop gezet, maar zijn kopmannen Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks konden het tempo van de Nederlander niet volgen en moesten de eerste groep laten gaan. Tadej Pogacar zat op de top van de Coll de Pradell nog op zijn gemak in de eerste groep samen met twee andere ploeggenoten.

In de afdaling zorgde UAE Emirates voor een goed tempo in aanloop naar de voorlaatste beklimming en daar plaatste Pogacar zijn aanval. Op 25 kilometer plaatste de Sloveense wielrenner zijn aanval, Mikel Landa kon nog even volgen, maar ook de Bask moest passen bij de versnelling van Pogacar.

In de afdaling zou Egan Bernal vanuit een achtervolgende groep de sprong naar Landa maken, maar dat was wel op grote afstand van Pogacar, die onbedreigd naar zijn derde ritzege deze week reed. Bernal kwam op iets minder dan één minuut als tweede over de finish, voor Landa.

Results powered by FirstCycling.com

Hadjar raakt F2-zege Melbourne kwijt, Verschoor finisht niet

Ook in de Formule 2 is het raceweekeinde in volle gang. In het Australische Albert Park in Melbourne werd zaterdagochtend de sprintrace verreden, wat vooral wat betreft de strijd achter de eerste plek een vermakelijke race werd.

Roman Stanek vertrok vanaf poleposition, met Gabriel Bortoleto naast hem. Isack Hadjar en Pepe Marti namen plek op de tweede rij, voor Paul Aron, Zane Maloney, Kush Maini, Richard Verschoor, Kimi Antonelli en Dennis Hauger. Bij de start ging het al fout: Marti en Bortoleto raakten ruim voor bocht één met elkaar in de clinch en gingen de muur in, waardoor de safety car de baan op kwam.

Hadjar had de leiding gepakt bij de start, maar leek ook de schuldige: hij duwde Marti naar rechts, waardoor Marti tegen Bortoleto aan knalde. Na een paar ronden kon er dan echt geracet worden, met Hadjar voorop, voor Stanek, Aron, Maloney, Maini, Antonelli en Verschoor. Hadjar reed zonder problemen weg, maar achter hem werd hevig gevochten om de tweede plek, waarbij het al snel fout ging: Antonelli en Verschoor gingen in de rondte, zonder elkaar echt te raken.

Niet verrassend kwam de safety car de baan weer op, waardoor Hadjar's enorme voorsprong verdween. Nadat de boel opgeruimd was konden we weer door, met Hadjar en Stanek dit keer gevolgd door Maini, Hauger en Franco Colapinto. Ook na deze herstart reed Hadjar met overmacht weg richting een zeer dominante zege, voor Stanek en Hauger, die in de slotfase op fraaie wijze voorbij Maini ging.

Update 15.50 uur
Hadjar heeft zijn feestje weer stop kunnen zetten: hij kreeg tien seconden tijdstraf voor het veroorzaken van de startcrash, waardoor hij terug is gevallen naar plek zes. De winst is zo voor het eerst voor Stanek, met Hauger en Maini ook in de top-3.

Nieuwe overviewtrailer van No Rest For The Wicked uitgebracht

Moon Studios (bekend van de Ori serie) heeft een nieuwe overview trailer van hun aankomende game No Rest For The Wicked uitgebracht.

In het kort: No Rest For The Wicked speelt zich af in het jaar 841. Op het eiland Isola Sacra woedt een vreemde plaag die de inwoners in vreemde wezens verandert. De speler neemt de rol aan van een 'Cerim', een heilige krijger die de plaag moet gaan verdrijven. Tussendoor kom je als speler in allerlei politieke conflicten met de heersers van het rijk terecht. Het spel ziet eruit als een top-down soulslike. Ook geeft het spel je de mogelijkheid om je eigen huis te krijgen en in te richten. In de trailer zijn meerdere elementen te zien die het spel te bieden heeft. Het spel moet volgende maand als early acces game uitkomen voor zowel PS5, Xbox Series X|S en pc.

Larian werkt niet aan nieuwe Baldur's Gate content

Tijdens de Game Developers Conference heeft oprichter van Larian Studios, Swen Vicke, een verrassende uitspraak gedaan. De studio werkt namelijk niet aan nieuwe content in de Baldur's Gate-franchise.

Dit betekent concreet dat er geen DLC komt voor Baldur's Gate 3, maar dat een sequel ook is uitgesloten. De studio neemt afscheid van de IP en gaat werken aan iets nieuws. Een verrassende stap, na het gigantische succes van Baldur's Gate 3.

Uiteraard heeft Vicke geen uitspraken gedaan over wat voor vorm de nieuwe game gaat hebben. Daarvoor is het nog (veel) te vroeg.

BG3_SCR7

Schansspringster Pinkelnig wint slotwedstrijd, Prevc pakt eindzege in World Cup

Voor de schansspringsters is het seizoen voorbij, in elk geval wat de World Cup betreft. In het Sloveense Planica, waar de mannen zaterdag en zondag nog in actie komen, stond de laatste wedstrijd op het programma. De eindzege in de World Cup was al beslist, die was voor de Sloveense tiener Nika Prevc.

In Planica was de Oostenrijkse veterane Eva Pinkelnig de beste in de eerste ronde en in de finaleronde wist ze dat af te maken. Nadat ze de eerste vier wedstrijden van het seizoen wegens een blessure moest missen, eindigde de Oostenrijkse zo alsnog ruimschoots op de tweede plek in het eindklassement van dit seizoen.

Alexandria Loutitt uit Canada pakte in Planica de tweede plek, Prevc completeerde het podium in de laatste wedstrijd van de winter.

Verstappen ook in Melbourne op poleposition, Sainz maakt indruk

Max Verstappen heeft weer eens een poleposition te pakken. De Nederlandse wereldkampioen mag zondag ook vanaf de eerste plek beginnen aan de Grand Prix van Australië, want in Albert Park in Melbourne was de Red Bull-coureur zaterdagochtend de beste.

In de eerste sessie noteerde de van een blindedarmontsteking teruggekeerde Carlos Sainz de snelste tijd, op de voet gevolgd door de Red Bulls van Sergio Perez en Verstappen, Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc en een rappe ronde van Fernando Alonso in de Aston Martin.

De tweede sessie betekende al het einde voor Lewis Hamilton, die het met een elfde plek zal moeten doen. De indrukwekkende Sainz was opnieuw de snelste, dit keer met Leclerc en Verstappen die als enige in de buurt wisten te blijven van de Spaanse Ferrari-coureur.

Ondertussen had Verstappen wat kleine problemen met de auto, maar die leken in Q3 opgelost: hij was een klap sneller dan iedereen tot dan geweest was en pakte een overtuigende poleposition. Sainz reed wel naar een mooie tweede tijd, voor Perez, Lando Norris, Leclerc en Oscar Piastri.

De race gaat zondagochtend om 05.00 uur Nederlandse tijd van start, maar wel met Perez op de zesde plek: hij had Nico Hülkenberg in de weg gezeten in de eerste sessie.

Stenshorne wint heerlijke F3-sprintrace Albert Park, Van Hoepen 3e

In het Australische Albert Park in Melbourne is zaterdagochtend de sprintrace verreden in de Formule 3. Dat werd weer een heerlijke race, met vooral een openingsfase vol stevige knokpartijen en spanning tot het einde.

Laurens van Hoepen stond net als in Bahrein op poleposition, dit keer naast Martinius Stenshorne. Christian Mansell stond met Oliver Goethe op de tweede rij, voor Arvid Lindblad, Mari Boya, Luke Browning, Nikita Bedrin, Nikola Tsolov, Dino Beganovic, Gabriele Mini en Leonardo Fornaroli - de snelste man in de kwalificatie en zondag in de hoofdrace dus de man op pole.

Van Hoepen hield Stenshorne van zich af bij de start en pakte zo de leiding, maar de Noor trok alles uit de kast om aan te vallen - daarbij moest hij ook op Mansell letten. Stenshorne ging in ronde drie dan toch naar de leiding, maar Van Hoepen sloeg terug en moest zich een paar bochten later nog eens gewonnen geven.

Na de heftige openingsfase wisten Stenshorne en Van Hoepen wat weg te rijden van Mansell, die zijn derde plek af moest staan aan Lindblad. Mansell bleek schade opgelopen te hebben bij het geduw in het begin en begon in rap tempo plekken te verliezen, na negen ronden werd hij de top-10 uit gereden. Lindblad sloot ondertussen aan bij Van Hoepen en ging er simpel voorbij voor plek twee.

Met zo'n zes ronden te gaan kwamen Tasanapol Inthrapuvasak en Tommy Smith met elkaar in aanraking, waarbij de Thai in de grindbak strandde: safety car, waardoor Lindblad aan kon sluiten bij Stenshorne. Na twee ronden konden we door met Stenshorne en Lindblad voorop, gevolgd door Van Hoepen, Boya, Goethe en Mini.

In de laatste ronde was Stenshorne er in geslaagd de aanvallen van Lindblad af te slaan en daarmee pakte de Noor zijn allereerste overwinning in de Formule 3. Lindblad werd tweede, Van Hoepen pakte een fraaie derde plek.

Trailer: de Juice is los in Beetlejuice Beetlejuice

Zesendertig jaar na de eerste Beetlejuice brengt Tim Burton zijn creatie opnieuw naar de bioscoop. Het vervolg heet Beetlejuice Beetlejuice en oh, nu heb ik de naam drie keer geschreven, dus hier is de trailer:

In Beetlejuice Beetlejuice keert Michael Keaton terug als Betelgeuse en ook Catherine O'Hara en Winona Ryder zijn weer te zien. Ze worden vergezeld door onder andere Jenna Ortega, Monica Belluci en Willem Dafoe.

Na een onverwachte tragedie in de familie keren drie generaties van de familie Deetz terug naar Winter River. Lydia is nog steeds getraumatiseerd door Beetlejuice en haar leven wordt compleet op z’n kop gezet als haar opstandige tienerdochter Astrid op zolder de mysterieuze maquette van het stadje ontdekt en per ongeluk het portaal naar het hiernamaals opent. In beide werelden heerst onrust en het kan dan ook niet lang duren voordat iemand drie keer ‘Beetlejuice’ zegt en de kwelgeest terugkeert om de boel op zijn eigen unieke manier flink op stelten te zetten.

Beetlejuice Beetlejuice is in bioscopen te zien vanaf 5 september.

'Oz' wil herinnerd worden in Batman-spinoff The Penguin

Op een echte, volledige trailer moeten we nog even wachten, maar HBO Max heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van The Penguin.

In de teaser vertelt Oswald 'Oz' Cobblepot (Colin Farrell) hoe een figuur waar hij tegenop keek herinnerd werd, een hint naar de indruk die hij zelf wil maken in de onderwereld van Gotham. Farrell speelde Cobblepot ook al in Matt Reeves' The Batman; deze serie is feitelijk een spin-off van die film.

The Penguin komt in het najaar uit en zal te zien zijn op het vernieuwde HBO Max. Over die vernieuwing kun je alles lezen in het HBO Max-topic op het forumThe Batman Part II, opnieuw met Robert Pattinson en geregisseerd door Matt Reeves, verschijnt in 2026.

Er zijn veranderingen op komst in de nieuwe trailer voor Doctor Who

De Doctor is terug en laat zijn nieuwe companion Ruby alle hoeken van, eh, tijd en ruimte zien. In de gisteravond verschenen nieuwe trailer van het nieuwe seizoen van Doctor Who zien we ook meer van de mogelijke gevaren die tijdreizen met zich meebrengt.

De trailer suggereert bijzondere gevolgen van het 'butterfly effect' en hint naar catastrofale problemen die de Doctor, gespeeld door Ncuti Gatwa en Ruby, gespeeld door Millie Gibson, moeten oplossen. 

Het nieuwe seizoen, dat in verband met het debuut op Disney+ 'seizoen 1' wordt genoemd, gaat van start op 11 mei; de eerste twee afleveringen zullen dan vanaf 1 uur 's nachts Nederlandse tijd te streamen zijn en die avond op BBC One worden uitgezonden. In de zes weken daarna komen de afleveringen wekelijks op dezelfde manier beschikbaar.

Deze week werd ook bekend dat Steven Moffat opnieuw bij de serie betrokken is. Moffat schreef sinds 2005 één of twee afleveringen per seizoen, waaronder Blink, tot hij in 2010 het stokje van showrunner overnam van Russell T Davies, die er toen na vier jaar mee stopte. Moffat, ook de bedenker van het populaire personage River Song, zou de algehele creatieve leiding over de serie houden tot 2017, en heeft sindsdien niet meer voor Doctor Who geschreven. Nu Davies weer terug is als showrunner heeft hij Moffat ook gevraagd weer mee te doen; naar verluidt heeft hij een aflevering geschreven die in de eerste helft van het seizoen wordt uitgezonden.

Darter Humphries wint derde Premier League-avond op rij

Voor de liefhebber keren we snel nog even terug naar de donderdagavond, want in de 3Arena in Dublin werd alweer de achtste avond gespeeld in de Premier League Darts. Luke Humphries begon als de man in vorm, nadat hij de vorige twee avonden al op zijn naam schreef.

Kwartfinales
Luke Humphries opende tegen Peter Wright en deed dat bijzonder overtuigend: in no-time had hij een 6-1 overwinning te pakken tegen de Schot.

Nathan Aspinall en Rob Cross waren als tweede aan de beurt en maakten er een wedstrijd van waarin het volledig gelijk op ging. Er was dan ook een beslissende elfde leg nodig en daarin maakte Aspinall het ondanks een missertje af: 6-5.

Michael van Gerwen trad aan tegen Gerwyn Price, die uit de startblokken schoot en een 3-0 voorsprong pakte. Met onder meer een 132-finish knokte Van Gerwen zich terug naar 4-4, maar op 5-5 sloeg Price met dubbel-10 alsnog toe: 6-5.

In de laatste kwartfinale speelde Luke Littler tegen Michael Smith, die met een 122-finish om op 3-3 te komen indruk maakte. De oud-wereldkampioen bleef meer dan uitstekend spelen en trok met 6-4 de overwinning naar zich toe.

Halve finales
Humphries en Aspinall maakten er een prima wedstrijd van, waarin het lange tijd gelijk op ging: Humphries liet op 4-3 breakkansen liggen en Aspinall maakte er 4-4 van. Een leg later maakte Humphries het echter wel af en met 6-4 ging hij naar de finale.

Price speelde tegen Smith en ook dit was weer een uitstekende wedstrijd, waarin de eerste acht legs keurig onderling werden verdeeld. Met een 115-finish sleepte Price er een beslissende leg uit, waarin hij een eerste matchdart liet liggen. Smith greep die kans en met een fraaie 104-finish pakte hij de 6-5 zege.

Finale
Humphries tegen Smith in de finale, waarin Humphries met een geweldige start in rap tempo op 4-0 kwam te staan. Een 125-finish om op 5-2 te komen hield Smith in leven, maar Humphries maakte het een leg later met ietwat moeite alsnog af: 6-3.

FOK! Wat een weer: buien

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend schijnt de zon af en toe maar ontstaan er steeds meer buien, plaatselijk mogelijk met hagel. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag zijn er verspreid over het land talrijke buien, vooral landinwaarts plaatselijk ook met hagel en onweer. Tussendoor schijnt de zon af en toe. Het wordt ongeveer 8°C, maar tijdens buien daalt de temperatuur enkele graden. Er staat een matige wind uit het westen, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig en af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond wordt het landinwaarts geleidelijk overwegend droog, in de kustgebieden komen buien voor met een kleine kans op hagel en onweer. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust en op het het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht trekken buien van west naar oost over het land. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 6°C aan de kust tot plaatselijk 2°C in het uiterste zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6.

Tot morgen!

                   

Ouwesok zag een tijdje terug een prachtige buienlucht naderen (Foto: Ouwesok)
Ouwesok zag een tijdje terug een prachtige buienlucht naderen ((Archief)foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

AC

VT3: Leclerc laat Verstappen nipt achter zich, Mercedes in top-5

Charles Leclerc heeft in de laatste vrije training in Australië de snelste tijd weten te noteren en wist Max Verstappen net voor zich te houden. De 1:16.714 van de Ferrari-coureur was twee honderdsten sneller dan onze landgenoot. Carlos Sainz sluit de top-3 af.

De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell zijn na een slechte vrijdag terug te vinden op plek nummer vier en vijf. Logan Sargeant van Williams komt dit weekend niet meer in actie. De Amerikaan moest zijn auto afstaan aan zijn teamgenoot Alexander Albon. De Thai schreef zijn Williams gisteren af na een zware crash bij het uitkomen van bocht zes.

Volledige uitslag van de derde vrije training:

  Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1. Charles Leclerc Ferrari 1:16.714   22
2. Max Verstappen Red Bull Racing 1:16.734 +0.020s 28
3. Carlos Sainz Ferrari 1:16.791 +0.077s 20
4. Lewis Hamilton Mercedes 1:16.806 +0.092s 20
5. George Russell Mercedes 1:16.886 +0.172s 23
6. Fernando Alonso Aston Martin 1:16.997 +0.283s 20
7. Sergio Perez Red Bull Racing 1.17.014 +0.300s 28
8. Oscar Piastri McLaren 1:17.087 +0.373s 19
9. Lance Stroll Aston Martin 1:17.341 +0.627s 22
10. Lando Norris McLaren 1:17.490 +0.776s 22
11. Yuki Tsunoda RB Honda 1:17.673 +0.959s 19
12. Valtteri Bottas Kick Sauber 1:17.752 +1.038s 20
13. Alexander Albon Williams 1:17.759 +1.045s 23
14. Guanyu Zhou Kick Sauber 1:17.876 +1.162s 19
15. Esteban Ocon Alpine 1:17.920 +1.206s 18
16. Nico Hulkenberg Haas 1:17.941 +1.227s 17
17. Kevin Magnussen Haas 1:17.961 +1.247s 18
18. Daniel Ricciardo RB Honda 1:17.963 +1.249s 20
19. Pierre Gasly Alpine 1:18.390 +1.676s 19
20 Logan Sargeant Williams      

Nederlands elftal wint ruim van Schotland, maar overtuigt niet

Het Nederlands elftal heeft vrijdag de oefeninterland tegen Schotland winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won in de Johan Cruijff Arena met 4-0.

Nederland speelde in de eerste helft niet goed tegen Schotland en leed veel balverlies. De eerste kans in Amsterdam was dan ook voor Schotland, maar dankzij een geweldige redding van Mark Flekken en de hulp van de lat bleef het 0-0 na een kopbal van Ryan Christie. Het Nederlands elftal kon zelf weinig creëren maar bij rust stond het wel met 1-0 voor na een prachtig afstandsschot van Tijjani Reijnders.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op goals. Memphis Depay draaide vroeg in de tweede helft weg bij zijn tegenstanders, maar de Schotse keeper Angus Gunn redde knap. Later kreeg ook Cody Gakpo een kans na een goede aanval. Maar achterin bleef het kwetsbaar bij Oranje en kwam Nederland goed weg toen Lawrence Shankland op de lat schoot na een opgelegde kans.

Twintig minuten voor tijd kwam Nederland op 2-0 dankzij een kopbal van Georginio Wijnaldum uit een voorzet van Gakpo. In de slotfase zou de ploeg van bondscoach Ronald Koeman nog uitlopen naar een 4-0 overwinning dankzij doelpunten van invaller Wout Weghorst en Donyell Malen.

Random Pics van de Dag #1225

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.