U mag het zeggen: onderschat? Paul Young (Niet die ene)

Stephan (Stephan5)

Welkom! 

Tijd voor een kleine verandering waar iets meer aandacht voor vereist is.  

Er zijn genoeg muzikanten die enigszins bekendheid hebben, maar net zo talentvol waren als diverse grootheden uit de muziekwereld. In dit geval heb ik het over Paul Young. En dat is niet die éne Paul Young.  

Laten we zeggen dat Mike Rutherford en Paul Carrack al niet de eerste de beste waren toen Mike op het idee kwam om ook Paul Young te rekruteren.  

Paul Young had toen met zijn band 'Sad Café' al enigszins indruk gemaakt met 'Everyday Hurts'. Niet alleen als zanger, maar ook voor bas, slagwerk en keyboard draaide hij zijn hand zeker niet om.

Uiteindelijk was 'Mike & The Mechanics een soort hobby-band voor Mike Rutherford tussen al het touren met Genesis door. De bekendste hits die hier bekend zijn, zijn natuurlijk 'The Living Years & Over My Shoulders. Beide gezongen door Paul Carrack. In een iets mindere mate is ook 'All I Need Is A Miracle' wat bekend, en die is door Paul Young gezongen. 

Echter, in ons land zijn dat beide niet de grootste hits geweest. Dat was toch echt de clip die ik als eerste plaats met een 18e positie in de Top 40. 

De 2e is een ballad, en dat zegt maar eens hoe veelzijdig hij kon zijn, vocaal gezien. 

Hij overleed in 2000 op de leeftiijd van 53 jaar aan een hartaanval, en dat was helaas niet zijn eerste. 

Mike & The Mechanics bestaan nog steeds, maar nu met Andrew Rochford & Tim Howar als zangers. Ook dat is absoluut geweldig, maar dat is een ander hoofdstuk. Op Paul Carrack kom ik zeker ook nog terug. 

Fijn weekend!