U mag het zeggen (5)

Stephan (Stephan5)

Welkom, beste kikkertjes!  

Iets anders dan gebruikelijk. Niemand minder dan Stevie Nicks komt op 19 juli naar de Ziggo Dome. Solo inderdaad, want na het overlijden van Christine McVie is de kans dat Fleetwood Mac nog op gaat treden vrijwel 0%. 

Het is ook zeker uniek, omdat ze als solo-artiest slechts 1x eerder in Nederland is geweest, en dat was eind jaren 80. En dat terwijl ze sinds 1981 tussen de Fleetwood Mac-albums door ook volop solo-albums heeft uitgebracht. Het ene nog mooier dan het andere. 

Toevallig had ik het vorige week nog over haar. Ik denk dat het weinige touren door Europa er zeker voor heeft gezorgd dat men haar in de kleindere landen vooral ziet als zangeres van Fleetwood Mac. 

Afgelopen jaar bracht ze ook een box uit met al haar 8 albums + een speciale demo CD. 

Stil gezeten heeft ze echter niet, touren deed ze volop, o.a met Billy Joel, echter alleen maar in Amerika. Groot was dan ook de verrassing dat ze na de hoofdact in Engeland ook een korte tour heeft gepland in Belgie en dus Nederland. En dat is best eervol.  

Ik kies bij deze twee solo-nummers. Bij de eerste speelt niemand minder dan Roy Bittan op de piano.

Tevens is ook het vermelden waard dat haar gitaristen en achtergrondzangeressen al die jaren hetzelfde zijn gebleven. Sharon Celani, Lori Nicks-Pery (schoonzus). Verder zijn er Wally Wachtar en Carlos Rios als gitaristen. De laatste jaren is ook Marilyn Martin achtergrondzangeres. Inderdaad, die van die éne hit..  

U mag het zeggen.