U mag ... zeggen (3)

Stephan (Stephan5)

Mogge!

Deze keer trap ik niet in de grap van Sok.  

We zakken af richting Frankrijk. Ik heb een zeer grote liefde voor Frankrijk en haar muziek. 

We gaan het hebben over een nummer van iemand die slechts een zeer korte maar heftige carriere heeft gehad. We hebben het over Daniel Belavoine. Op diverse gebieden enorm talentvol. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook politiek gezien. Verder was hij een groot liefhebber van auto-rally's. Aan Parijs- Dakar heeft hij twee keer aan deelgenomen, maar de derde keer was hij als gast aan boord van een helikopter die in een zandstorm terecht kwam en samen met de vier andere personen aan boord kwamen zij om het leven. Hij is maar 33 jaar geworden. 

Politiek gezien lag hij regelmatig flink in de clinch met de toenmalige president Mitterand. Hij begon dat ook te verwerken in zijn muziek. Niet alleen qua teksten, maar ook qua muziek was hij behoorlijk vernieuwend en uitdagend toendertijd. 

Dan maken we een sprong in de tijd. Rond 2015 werd er album gemaakt met veel bekende artiesten. (In Frankrijk) ZAZ coverde dit nummer. En dat heeft ze met verve gedaan. 

Zaz, oftewel Isabelle Geffroy, geniet ook in ons land enige bekendheid. Met name haar doorbraakhit 'Je Veux' hoor je nog wel eens hier en daar. Uiteraard heeft ze veel meer prachtige muziek gemaakt.  

Kiest u maar! 

Tot ziens!